Sałatka z grillowanym serem

Sałatka z grillowanym serem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g sera wędzonego
    • 150 g rukoli
    • 150 g liści sałaty rzymskiej 
    • 150 g pomidorków koktajlowych
    • 1 czerwona cebula

    Dressing:

    • 100 g mrożonych malin
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka octu balsamicznego
    • 100 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Maliny zagotuj z łyżeczką cukru i na ciepło przetrzyj przez sitko. Kiedy wystygną, wymieszaj je z miodem, musztardą i octem balsamicznym. Następnie dodaj cienkim strumieniem oliwę z oliwek, cały czas mieszając sos.

Sałatę rzymską i rukolę umyj i wymieszaj z pokrojoną cebulą i pomidorkami. Ser pokrój w półcentymetrowe plastry i połóż je na lekko rozgrzanym grillu. Podgrzewaj przez parę sekund. Ciepłe plastry sera przełóż na przygotowaną sałatę. Podawaj z dressingiem.

 


Komentarze