Sałatka z grillowanymi burakami i serem

Sałatka z grillowanymi burakami i serem

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 duże buraki
    • 2 op. sera Janosika Tesco (220 g)
    • 3 garści rukoli
    • 4 łyżki rozmarynu świeżego
    • 2 łyżki orzechów piniowych
    • 2 łyżki oliwy extra virgin
    • 1/2 łyżeczki soli
    • miód
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Obierz buraka i pokrój w plastry grubości 4-5 mm.

2

Do buraka dodaj rozmaryn, sól i oliwę.

3

Buraki grilluj do zbrązowienia z obu stron.

4

Po przełożeniu buraków na drugą stronę, posmaruj je miodem.

5

Posyp pociętym rozmarynem.

6

Pod koniec grillowania połóż na ruszcie ser. Grilluj kilka chwil.

7

Na talerzu ułóż sałatę i buraki. Dodaj pokrojony ser, posyp orzechami. Podawaj na ciepło.


Komentarze