Sałatka z grillowanymi szparagami

Sałatka z grillowanymi szparagami

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. młodych białych szparagów
    • 150 g łososia wędzonego na zimno 
    • 1/4 główki sałaty rzymskiej (albo jedna mini)
    • garść roszponki 
    • 8 rzodkiewek
    • łyżka prażonego czarnego sezamu

    Dressing:

    • 60 ml oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki musztardy angielskiej
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szparagi umyj i dokładnie osusz. Suche połóż na grillu. Im mniejsze szparagi, tym krócej powinny się grillować. Gotowe szparagi powinny być półtwarde. 

Sałaty umyj i w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewkę posiekaj na plasterki, a łososia pokrusz na mniejsze kawałki. 

Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie ze szparagami. Składniki dressingu wymieszaj dokładnie w zamkniętym słoiczku i wylej na przygotowaną sałatkę. Podawaj na świeżo.


Komentarze