Sałatka z gruszką i gorgonzolą

Sałatka z gruszką i gorgonzolą

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ok. 20 dag sera gorgonzola
    • 1/2 gruszki
    • ok. 20 liści rukoli
    • ok. 10 liści sałaty rzymskiej
    • sos balsamino
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do miski wrzucamy rozdarte liście sałaty. Dodajemy dokładnie umytą rukolę. Gruszkę pozbawiamy pestek i dzielimy na większe kawałki (ok. 2-centymetrowe). Dodajemy ją do środka, po czym całość polewamy sosem balsamino, solimy i pieprzymy. Przekładamy na talerz i dodajemy podzieloną w kostkę gorgonzolę.


Komentarze