Sałatka z gruszką i gorgonzolą w sosie winegret

Sałatka z gruszką i gorgonzolą w sosie winegret

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 łyżki orzechów nerkowca
    • 1/2 gruszki
    • 80 g sera gorgonzola lub blue
    • 3 garście rukoli
    • 1 mała kiść winogron

    Dressing:

    • garść kolendry
    • 1 łyżka orzechów nerkowca
    • 1 ząbek czosnku
    • 4 łyżki soku z limonki
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: orzechy nerkowca zmiksuj z oliwą, czosnkiem, sokiem z limonki i garścią kolendry. Przypraw solą i pieprzem.

Gruszkę obierz, przekrój na pół, a następnie pokrój w plastry. Gorgonzolę pokrój w kostkę, rukolę dokładnie umyj i osusz. Winogrona dobrze umyj i przekrój na połowę. Orzechy pokrusz. Na talerzu ułóż rukolę, na niej ser, gruszki i winogrona. Całość posyp orzechami i polej dressingiem.


Komentarze