Sałatka z kaki

Sałatka z kaki

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kaki
    • 1 banan
    • 2 gruszki japońskie
    • ½ szklanki jagód lub borówek amerykańskich
    • listki mięty do dekoracji

    sos:

    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżeczka miodu płynnego lipowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj, a następnie mocno schłodź owoce. Kaki obierz ze skórki i pokrój w dość dużą kostkę. Gruszki również pokrój w kostkę. Banana obierz, przekrój na połowę i pokrój wzdłuż na ćwiartki. Owoce poukładaj w miseczce wraz z jagodami lub borówkami. Miód wymieszaj z cytryną (możesz także dodać 1 łyżkę rumu do smaku), a następnie tak przygotowanym sosem polej owoce. Na koniec udekoruj sałatkę miętą. Smacznego!


Komentarze