Sałatka z kalarepą, serem feta i octem balsamicznym

Sałatka z kalarepą, serem feta i octem balsamicznym

  • 00:15
  • 1 porcja
  • 363 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 liście sałaty rzymskiej
    • 2 łyżki czarnych oliwek
    • 1 średni pomidor
    • gruby plaster sera typu feta
    • 1/2 kalarepy
    • 2 średnie truskawki
    • 3 łyżki octu balsamicznego
    • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
    • szczypta soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Opłukaną sałatę pokrój w paski. Pomidora pokrój w kostkę. Kalarepę pokrój w paseczki, a truskawki przekrój na ćwiartki. Ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą i solą.

Składniki sałatki ułóż warstwami w misce lub np. w słoiku, jeśli chcesz to danie zjeść poza domem, np. w pracy czy w szkole. Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.


Komentarze