Sałatka z kalarepy, orzechów włoskich i jabłek

Sałatka z kalarepy, orzechów włoskich i jabłek

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g kalarepy
    • 1 jabłko czerwone
    • 1 jabłko zielone
    • 5 orzechów włoskich łuskanych
    • 4 łyżki śmietany 12%
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 łyżeczka cukru
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kalarepę i jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę o długości ok. 1 cm. Skrop sałatkę sokiem z cytryny, aby nie ściemniała. Dodaj orzechy.

Przygotuj sos: śmietanę wymieszaj ze szczyptą soli i łyżeczką cukru. Dodaj do smaku sok z cytryny.

Przygotowanym sosem polej sałatkę. Podawaj z kanapkami lub jako samodzielną przekąskę.


Komentarze