Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/4 kapusty pekińskiej
    • 3 pomidorki koktajlowe
    • 1/3 papryki
    • 5 czarnych oliwek
    • garstka orzeszków ziemnych niesolonych
    • 1/2 łyżeczki świeżo startego imbiru
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 3 łyżki sezamu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę oczyść i posiekaj w paski. Pomidorki umyj i przekrój na ćwiartki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Wszystko wrzuć do miski. Dodaj oliwki i posyp orzeszkami ziemnymi. 

Przygotuj sos: 2 łyżki sosu sojowego wymieszaj z 1 łyżeczką octu ryżowego. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dodaj 1/2 łyżeczki startego imbiru do sosu sojowego z octem i dobrze wymieszaj. Polej sałatkę sosem. 

Na suchej, rozgrzanej patelni podpraż 3 łyżki sezamu (ok. 1/2 min). Uprażonym, ciepłym sezamem posyp sałatkę.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze