Sałatka z kiełkami na ciepło

Sałatka z kiełkami na ciepło

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 czerwona papryka
    • 2 marchewki
    • 200 g fasoli zielonej
    • 20 g kiełków soi
    • 20 g kiełków słonecznika
    • 1 cukinia
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • świeża kolendra
    • przyprawy:  anyż, goździki, cynamon, koper włoski, imbir (może być gotowa mieszanka przypraw)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Paprykę pokrój na grube kawałki. Marchewki obierz i pokrój na szerokie paski. Fasolkę oczyść, umyj i osusz (jeśli jest mrożona ugotuj ją na półtwardo). Cukinię pokrój w dużą kostkę. Wszystko smaż przez ok. 5 min na głębokiej, natłuszczonej olejem patelni (najlepiej w woku).

Dodaj kiełki i posyp imbirem. Smaż jeszcze przez ok. 2 - 3 min, aż warzywa będą półtwarde. Przypraw do smaku. Przed podaniem skrop sosem sojowym. Sałatkę podawaj na ciepło.


Komentarze