Sałatka z kiełkami słonecznika i jajami

Sałatka z kiełkami słonecznika i jajami

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jajka
    • 1 garść kiełków słonecznika
    • 1 garść kiełków rzodkiewki

    Sos:

    • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego
    • 1 łyżka octu winnego
    • 1/3 pęczka cieniutkiego szczypiorku
    • 1 łyżeczka ostrej musztardy (najlepiej Dijon)
    • przyprawy: sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo – gotuj ok. 10 min. W tym czasie przygotuj sos: oliwę i ocet połącz z musztardą i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem. Przekrój jajka na ćwiartki. Na talerzu ułóż kiełki rzodkiewki i słonecznika. Poukładaj na nich ciepłe jajka i polej przygotowanym sosem. Podawaj na śniadanie z pieczywem.


Komentarze