Sałatka z kindziukiem, mozzarellą i jajkami

Sałatka z kindziukiem, mozzarellą i jajkami

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 120 g mozzarelli
    • 10 plastrów kindziuka
    • 1/2 ogórka
    • 2 jajka
    • ok. 6 liści sałaty lodowej

    Sos:

    • 2 łyżki octu jabłkowego
    • 2 łyżki posiekanej pietruszki
    • 4 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Piekarnik nagrzej do temp. 200°. Jajka ugotuj na twardo. Plastry kindziuka zwiń w rulon, poukładaj łączeniem do dołu na blasze wyłożonej folią do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż się zarumienią. Ugotowane jajka obierz i pokrój na ćwiartki. Listki sałaty lodowej porwij w palcach. Ogórka umyj i pokrój w plastry.

Przygotuj sos: 4 łyżki oliwy wymieszaj z 2 łyżkami octu jabłkowego, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz łyżeczkę bazylii. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na sałacie lodowej poukładaj podpieczone plastry kindziuka, ogórka, ćwiartki jajek. Mozzarellę porwij w palcach i ułóż na warzywach. Całość polej sosem.

Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze