Sałatka z krewetek

Sałatka z krewetek

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 obranych krewetek królewskich
    • 150 g sera fety
    • 1/4 słodkiej papryki
    • 12 pomidorków koktajlowych
    • 1 szkl. liści różnych sałat (rukola, roszponka, radicchio)
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 pomarańcza
    • 1 łyżeczka masła
    • sok z 1/2 cytryny
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • płatki chilli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa umyj. Pomidorki przekrój na pół, paprykę pokrój w paski. Z pomarańczy odkrój skórę i ostrym nożem wykrój cząstki z błon. Fetę pokrój w małą kostkę. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą. Przygotowane składniki ułóż na talerzach.

Przygotuj krewetki: rozgrzej na patelni oliwę i masło, wrzuć krewetki i smaż je przez ok. 3 min. Następnie dodaj płatki chilli i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż aż krewetki staną się całkiem różowe. Zdejmij patelnię z ognia, polej krewetki sokiem z cytryny i zamieszaj. Nałóż ciepłe krewetki na przygotowane na talerzykach warzywa, polej oliwą ze smażenia i od razu podaj.


Komentarze