Sałatka z młodej włoskiej kapusty w sosie winnym

Sałatka z młodej włoskiej kapusty w sosie winnym

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/4 młodej włoskiej kapusty
    • 1 marchewka
    • 2 ogórki kiszone
    • 4 jaja
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka octu winnego
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • szczypta cukru
    • przyprawy: pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Warzywa umyj. Kapustę pokrój na duże kawałki. Marchewkę obierz, podgotuj przez 10 min i pokrój w paseczki. Jajka ugotuj na twardo. Ogórka obierz i pokrój w kostkę, a jajka przekrój na 4 części.

Zrób sos: sok z cytryny połącz z oliwą, octem, pieprzem, cukrem i solą.

Poukładaj warzywa i jajka na kapuście. Polej sosem sałatkę. Polecamy podawać na kolację wraz z ziemniaczanymi talarkami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze