Sałatka z młodych ziemniaków

Sałatka z młodych ziemniaków

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g młodych ziemniaków
    • 1 młoda cebula
    • 3 łyżki musztardy dijon
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki miodu
    • ½ pęczka koperku
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Do gotującej się wody dodaj 1 łyżkę masła, sól do smaku i umyte, nieobrane ziemniaki. Gotuj ziemniaki w skorupkach przez ok. 30 min, a następnie wyjmij, lekko ostudź i pokrój w plasterki.

Przygotuj sos: wymieszaj musztardę z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Odstaw sos na 10 min.

Plasterki ziemniaków i piórka cebuli polej sosem, posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj gałązką świeżego rozmarynu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze