Sałatka z pieczonym łososiem

Sałatka z pieczonym łososiem

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g upieczonego łososia
    • 4 pomarańcze
    • 250 g rukoli
    • 1 duży granat
    • 200 g orzechów włoskich
    • 1 czerwona cebula

    Dodatkowo:

    • 70 ml oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki musztardy
    • 20 ml soku z kwaśnej pomarańczy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pomarańcze obierz ostrym nożem i wykrój z nich cząstki.

2

Łososia rozdrobnij na mniejsze kawałki.

3

Cebulę pokrój w cienkie półplasterki, a orzechy połam na połówki.

4

Wystukaj ziarenka z granatu. Składniki na dresing wlej do słoiczka, zakręć i energicznie potrząsając, lekko zmieszaj.

5

Wymieszaj składniki sałatki i polej dressingiem.


Komentarze