Sałatka z roszponką, grejpfrutem i brie

Sałatka z roszponką, grejpfrutem i brie

  • 00:05
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 garście roszponki
    • 8 liści sałaty karbowanej
    • 1/2 grejpfruta
    • 120 g sera brie
    • garść orzechów włoskich
    • kilka czarnych oliwek

    Sos:

    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu winnego
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotuj sos: oliwę i ocet winny wymieszaj z cukrem, solą i pieprzem.

Roszponkę i sałatę dokładnie wymyj i osusz. Grejpfruta obierz ze skóry i podziel na cząstki. Ser i oliwki pokrój w plasterki. Na sałacie ułóż owoce, ser i oliwki. Całość polej sosem winnym i posyp pokruszonymi orzechami włoskimi.


Komentarze