Sałatka z rukoli, truskawek i mozzarelli

Sałatka z rukoli, truskawek i mozzarelli

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie rukoli
    • 130–150 g mozzarelli
    • 200 g truskawek
    • 3 łyżki soku pomarańczowego lub białego wytrawnego wina
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 łyżka musztardy (lub 1 łyżka octu balsamicznego)
    • sól
    • pieprz
    • szczypta cukru
    • łyżka uprażonych ziaren słonecznika
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Opakowanie rukoli wypłukać, truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na kawałki, mozzarellę pokroić w kostkę (można użyć mozzarelli w kulkach). Wszystko wymieszać, zrobić sos z soku pomarańczowego, oliwy, musztardy lub octu, soli, pieprzu i cukru. Podawać schłodzoną.


Komentarze