Sałatka z selerem naciowym

Sałatka z selerem naciowym

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg piersi z kurczaka
    • seler naciowy
    • opakowanie mrożonego brokuła
    • 4-5 średnich marchewek
    • kukurydza z puszki
    • majonez
    • musztarda
    • papryka słodka w proszku
    • sól
    • pieprz
    • czosnek granulowany
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na drobne kawałki i wrzucamy na wylaną olejem patelnię. Posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, papryką i czosnkiem, a następnie podsmażamy.

W osolonej wodzie gotujemy do miękkości marchewkę pokrojoną w krążki, tak samo gotujemy seler naciowy pokrojony w kostkę. Brokuła zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na parę minut, aby zmiękł, a następnie dzielimy go na drobniejsze różyczki.

Pierś z resztką oleju, marchewkę, selera, brokuła i kukurydzę wrzucamy do jednej miski, dodajemy parę łyżek majonezu i łyżeczkę – dwie do smaku musztardy i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy użytymi wcześniej do kurczaka przyprawami. Odstawiamy do lodówki, aby sałatka nabrała smaku.


Komentarze