Sałatka z selerem naciowym i sałatą rzymską

Sałatka z selerem naciowym i sałatą rzymską

  • 00:15
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pęczek selera naciowego
    • 250 g ciemnych winogron
    • 1 kwaskowe jabłko
    • 100 g łuskanych orzechów włoskich
    • 1 średnia główka sałaty rzymskiej
    • 100 g mieszanki innych sałat
    • 100 ml majonezu
    • 200 ml jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Łodygi selera umyj i pokrój na centymetrowe kawałki, odrzucając zdrewniałe końcówki. Sałaty, jabłko i winogrona dokładnie umyj. Sałaty porwij na mniejsze kawałki (sałatę rzymską możesz pokroić ostrym nożem na cienkie paski), winogrona poprzecinaj na połówki, jabłko pokrój w słupki razem ze skórką, odrzucając ogryzek. Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki sałatki w salaterce. 

Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw solą, pieprzem i wylej na sałatkę. Podawaj do potraw mięsnych lub jako samodzielne danie.


Komentarze