Sałatka z serem pleśniowym i prażonymi orzechami

Sałatka z serem pleśniowym i prażonymi orzechami

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 opakowania rukoli
    • kilka liści sałaty lodowej
    • ser brie lub camembert
    • pomidorki koktajlowe
    • orzechy włoskie
    • oliwa z oliwek lub olej z orzechów włoskich
    • opcjonalnie suszone pomidory
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rukolę i sałatę wkładamy do miski szklanej. Ser kroimy w kostkę, a pomidorki na połówki i układamy na sałatach. Orzechy wysypujemy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10–15 min i posypujemy sałatkę. Na koniec polewamy oliwą z oliwek lub olejem z orzechów włoskich. Polecam również dodać pokrojone w kawałki suszone pomidory.


Komentarze