Sałatka z surowego łososia z winogronami

Sałatka z surowego łososia z winogronami

  • 00:50
  • 6 porcji
  • 286 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g winogron
    • 500 g świeżego filetu z łososia
    • świeżo wyciśnięty sok z 2 limetek
    • kilkanaście kropel sosu tabasco
    • 1 opakowanie gotowej do użycia mieszanki sałat
    • 1 czerwona cebula

    Sos:

    • świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
    • sól
    • 2 łyżeczki jasnego miodu
    • świeżo mielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Łososia kroimy w kostkę lub paski. 

2

Łososia przekładamy do szklanej miski, zalewamy sokiem z cytryny i tabasco, dokładnie mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min.

3

Do dużej sałatkowej miski przekładamy zamarynowanego łososia, mieszankę sałat, przekrojone na pół, wypestkowane winogrona.

4

Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.

5

Do miski wlewamy sok z cytryny, solimy i mieszamy, by rozpuścić sól, dodajemy musztardę i miód, cały czas mieszając, wlewamy oliwę, by powstała gładka emulsja. Sos pieprzymy do smaku, polewamy nim sałatkę, mieszamy, podajemy.


Komentarze