Sałatka z szynką i brzoskwinią

Sałatka z szynką i brzoskwinią

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g brzoskwiń z puszki lub świeże
    • 1 jabłko
    • 150 g żółtego sera
    • 150 g szynki
    • 50 g papryki konserwowej
    • sok z połowy cytryny
    • 200 g majonezu lub jogurtu ze śmietaną
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Brzoskwinię kroimy w kostkę. Jabłko myjemy i po przekrojeniu usuwamy z niego pestki. Jabłko i paprykę konserwową kroimy w słupki. Jabłko skrapiamy dodatkowo sokiem z połowy cytryny, żeby nie sczerniało. Ser żółty ścieramy na tarce, a szynkę kroimy w paski lub w kostkę.
Łączymy w salaterce brzoskwinię, jabłko, paprykę z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem i mieszamy. Dla smaku można jeszcze posypać kukurydzą.


Komentarze