Sałatka z węgorzem

Sałatka z węgorzem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 główka sałaty
    • pęczek rzodkiewek
    • puszka kukurydzy
    • puszka fasoli lub groszku
    • 25 dag wędzonego węgorza
    • 2 łyżki octu winnego
    • 6 łyżek oleju
    • łyżka keczupu
    • łyżka whisky lub brandy
    • sól
    • świeżo zmielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umytą i odsączoną sałatę podzielić palcami na paski. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki, dodać do sałaty razem z odsączoną kukurydzą i fasolką (groszkiem), obranym ze skóry i pokrojonym na kawałki węgorzem – całość wymieszać.

Ocet, olej, keczup i whisky dokładnie wymieszać, dodać do smaku sól i pieprz. Sałatkę polać sosem.
Podawać najlepiej z chlebem razowym i piwem.


Komentarze