Sałatka z winogronami, awokado, fetą i orzechami nerkowca

Sałatka z winogronami, awokado, fetą i orzechami nerkowca

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie Mixu sałat Tesco Royal
    • 1 niewielka kiść winogron czerwonych
    • 3 awokado
    • 150 g sera feta
    • ½ orzechów nerkowca
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 2 łyżeczki musztardy dijon
    • 1 łyżeczka oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: połącz oliwę, ocet balsamiczny i musztardę, dopraw solą i pieprzem – wszystko wymieszaj.

Mix sałat Royal wymieszaj z sosem.

Do sałaty dodaj ser feta pokrojony w kostkę, umyte, przepołowione oraz wypestkowane winogrona czerwone. Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła, przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Awokado pokrój w kostkę.

Na 1 łyżeczce oleju przez ok. 2 min podsmażaj na wolnym ogniu pokruszone orzechy nerkowca. Gotową sałatkę posyp prażonymi PORADA KONTEKSTOWA - PRAŻENIE orzechami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze