Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów

  • 00:45
  • 4 porcje
  • 575 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kg zielonych pomidorów
    • 1 kg cebuli
    • 1 szklanka octu
    • 4 szklanki wody
    • 300–400 g cukru
    • kilka ziaren ziela angielskiego
    • 3–4 liście laurowe
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pomidory kroimy w plastry (piętki odrzucamy), zasypujemy je solą i odstawiamy na parę godzin. Następnie odciskamy.

2

Cebulę drobno siekamy, dodajemy wodę, ocet, cukier, ziele angielskie i liście laurowe, zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu ok. 10 min.

3

Dodajemy odciśnięte pomidory, gotujemy razem ok. 5 min.

4

Całość przekładamy do gorących, wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze