Sałatka ze smażonymi wątróbkami drobiowymi z dressingiem malinowym

Sałatka ze smażonymi wątróbkami drobiowymi z dressingiem malinowym

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. mieszanki sałat Rosso Tesco
    • 150 g wątróbek drobiowych
    • 20 g mąki pszennej
    • 50 g dżemu malinowego
    • 40 ml oliwy z oliwek
    • sok z 1/2 cytryny
    • 10 ml octu winnego
    • 1/4 pęczka natki pietruszki
    • 20 g masła
    • 1 łyżeczka kremu balsamicznego
    • dekoracja : 2 pomidorki koktajlowe i prążki z cebuli czerwonej
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wątróbkę oczyścić z włókien i ewentualnych ścięgien. Umyj ją następnie pod wodą i osącz na ręczniku kuchennym. Rozgrzej patelnię teflonową i wlej 2 łyżki oliwy. Wątróbki drobiowe oprósz mąką pszenną i smaż na patelni. Przewróć mięso na drugą stronę i dopiero teraz przypraw je solą i pieprzem oraz skrop kremem balsamicznym. Dodaj masło i jeszcze chwilkę podgrzej wątróbki.

Natkę pietruszki posiekaj i obsyp nią wątróbki. Warzywa do dekoracji sałatki umyj. Pomidorki przekrój na pół, a cebulę pokrój w prążki. W misce zmiksuj dżem malinowy z sokiem z cytryny, octem winnym oraz oliwą. Przypraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Sałatkę Rosso wymieszaj w misce z pozostałą oliwą i kilkoma kroplami kremu balsamicznego. Ułóż na półmisku i dekoruj pomidorkami i cebulką czerwoną. Wątróbki poukładaj dookoła sałatki. Całość polej malinowym dressingiem PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze