Sałatki i marynaty

Lubisz przetwory? My bardzo, dlatego proponujemy wyciągnąć ze spiżarni kilka pustych słoików. Z nami wypełnisz je pysznymi sałatkami i marynatami. Gdy już będą gotowe, wzbogacą smak Twoich dań. Przekonasz się, że warto było je zrobić. 

Sałatki warzywne mogą być zarówno przystawką, jak i dodatkiem do głównego dania. Marynowane w occie lub oliwie jarzyny potrafią wzbogacić swym ostrawym smakiem niejeden obiad. Są doskonałym uzupełnieniem pieczonych, grillowanych lub gotowanych mięs. Najczęściej i najchętniej marynujemy grzyby, ale równie często sięgamy po pomidory i ogórki. Kisić można również kapustę białą, czerwoną i włoską. Śmiało sięgnij także po warzywa, takie jak: fasolka szparagowa, cukinia czy buraki. Pamiętaj jednak, by były jak najświeższe.

filtrowanie (14 przepisów):
sortowanie: