Salsa z mango

Salsa z mango

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 dojrzałe mango
    • 1/2 czerwonej cebuli
    • 1 mała papryczka chilli
    • sok z 1/2 limonki
    • 1/2 łyżeczki skórki otartej z limonki
    • 30 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozetnij na pół papryczkę chilli. Wyrzuć pestki i wytnij białe części miąższu. Pozostałą część chilli razem z cebulą pokrój w bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę i paprykę wymieszaj z sokiem z limonki, startą skórką z limonki i oliwą z oliwek. Mango obierz, odkrój miąższ od pestki i pokrój w centymetrową kostkę. Dorzuć pokrojone mango do wymieszanych z oliwą papryczki i cebuli. Wymieszaj i odstaw na dziesięć minut do przegryzienia smaków.


Komentarze