Schab duszony na kwaśno

Schab duszony na kwaśno

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 szt. kotletów schabowych
    • 50 dag kapusty kiszonej
    • 2 cebule
    • 1/2 papryki
    • bulion warzywny 1 kostka
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 łyżka miodu
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 listki laurowe
    • kminek, ziele angielskie, jałowiec, natka pietruszki
    • sól, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kotlet natrzeć czosnkiem. W rondlu rozgrzać oliwę i włożyć kotlety, usmażyć na rumiano z obu stron, wyjąć. Do tłuszczu ze smażenia włożyć pokrojoną w talarki cebulę i zrumienić. Kiszoną kapustę grubo posiekać, dołożyć do cebuli. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, miód, listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca, czarnego pieprzu oraz kminek. Wlać 1,5 szklanki wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową. Gotować 30 minut. Na kapuście ułożyć kotlety, przyprawić do smaku, przykryć i dusić razem 30 min. Posypać natką.


Komentarze