Schab pieczony z czosnkiem, koprem włoskim i rozmarynem

Schab pieczony z czosnkiem, koprem włoskim i rozmarynem

  • 02:00
  • 5 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg schabu bez kości
    • 1 bulwa kopru włoskiego
    • 100 ml bulionu
    • 10 ząbków czosnku
    • 3 – 4 łyżki oleju do pieczenia
    • przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Dokładnie umyj schab, przypraw go solą, pieprzem i rozmarynem, po czym odstaw w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Tak przyprawione mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, obłóż drobno posiekaną bulwą kopru włoskiego, lekko skrop olejem, przykryj pokrywą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°. Po 40 min pieczenia dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki i co jakiś czas podlewaj całość bulionem. Piecz jeszcze przez ok. 30 min.


Komentarze