Schab w mandarynkach

Schab w mandarynkach

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kotlety schabowe
    • 1,5 szklanki soku pomarańczowego
    • 0,5 szklanki wody
    • 1/2 kostki bulionowej
    • 1 łyżka mąki
    • puszka mandarynek
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni rozgrzać olej, po czym obsmażyć kotlety. Wyjąć z patelni i odłożyć, najlepiej na talerzyk. Na pozostały na patelni olej wlać sok, wodę, wrzucić kostkę bulionową, dodać mąkę i mieszać na ogniu, aż wszystko się rozpuści.
Kiedy sos zgęstnieje, należy do niego włożyć obsmażone kotlety. Dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na koniec dodać odsączone mandarynki z puszki i pozostawić na ogniu jeszcze przez ok. 5 minut. Po tym czasie danie jest gotowe.


Komentarze