Schab w pistacjach z marchewką

Schab w pistacjach z marchewką

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kotlety schabowe

    Marynata:

    • sok z 2 limonek
    • starta skórka z 1 limonki
    • 1 łyżka startego imbiru
    • 2 łyżki miodu
    • sol, pieprz
    • 1 łyżka oliwy

    Panierka:

    • 1 białko
    • sól, pieprz
    • 4-5 łyżek posiekanych pistacji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Lekko rozbite kotlety marynujemy (marynatę sporządzamy z podanych składników) ok. 1 godz. do czasu aż skruszeją. Panierujemy w rozbitym białku i pistacjach. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15–20 minut.


Komentarze