Schab z borowikami i oscypkiem na winie

Schab z borowikami i oscypkiem na winie

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • schab 40 dag
    • 20 dag borowików (świeżych)
    • 2 średnie cebule
    • 3 małe oscypki
    • 300 ml czerwonego wytrawnego wina
    • 200 ml śmietany 18%
    • 15 dag smalcu
    • sól
    • pieprz
    • oregano
    • bazylia
    • 50 dag ziemniaków
    • zioła prowansalskie
    • 50 ml śmietany 18%
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Schab kroić w drobną kostkę i lekko rozbić tłuczkiem, następnie lekko podsmażyć na rozgrzanym smalcu. Następnie wlać wino i podduszać na małym ogniu.

Na osobnej patelni przesmażyć posiekane borowiki i cebulę, a następnie dusić je razem ze schabem, dodać przyprawy, na 3 minuty przed końcem dodać starty w wiórki oscypek, wymieszać.
Ugotowane ziemniaki przesmażyć na patelni z ziołami, na końcu oprószyć śmietaną.


Komentarze