Schabowe roladki z sosem pomidorowym

Schabowe roladki z sosem pomidorowym

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 plastry schabu bez kości
    • 20–30 dag pieczarek
    • 1 cebula duża
    • 15 dag sera żółtego startego
    • 20 dag koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka śmietany
    • do smaku papryka słodka mielona
    • pieprz, sól, majeranek, oregano,
    • 4 plastry żółtego sera
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i posypujemy przyprawami. Dodajemy pieczarki z cebulą, wcześniej uduszone na maśle. Posypujemy żółtym serem. Zwijamy mięso z farszem w zgrabne roladki, spinamy je wykałaczkami.
Roladki układamy ściśle obok siebie w naczyniu do zapiekania. Polewamy sosem pomidorowym (koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną i 2 łyżkami wody). Rozłożyć 4 plastry sera. Włożyć naczynie do rozgrzanego piekarnika do 180°C. Piec 35 min.


Komentarze