Schabowe zapiekane z serem

Schabowe zapiekane z serem

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 plastrów mięsa schabowego bez kości
    • 6 dużych plastrów sera zółtego
    • 3 jajka
    • 1 szklanek przesianej bułki tartej
    • 5 łyżek oleju do smażenia
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Schab lekko rozbij, natrzyj solą i pieprzem. Na talerz przesiej przez sitko bułkę tartą. Jajko rozbij dokładnie w talerzu. Mięso panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE dwa razy: najpierw w jajku, potem dokładnie obtocz w bułce, następnie znowu w jajku i bułce, dociskając tym razem panierkę dłonią.

Na patelni rozgrzej olej i smaż schabowe na średnim ogniu ok. 10 min z obu stron, aż się zarumienią. Następnie na każdym połóż plaster sera i włóż do piekarniana nagrzanego do 200°. Zapiekaj aż ser się rozpuści.


Komentarze