Schnittlauchsauce austriacki sos szczypiorkowy

Schnittlauchsauce austriacki sos szczypiorkowy

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g ośródki z pszennej bułki
    • 200 ml mleka
    • 2 ugotowane na twardo jajka
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 2 łyżki octu jabłkowego
    • 4 łyżki oleju słonecznikowego
    • duży pęczek szczypiorku
    • świeżo zmielony biały pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Bułkę namaczamy w mleku.

2

Odciskamy i miksujemy razem z ugotowanymi na twardo jajkami na gładka masę.

3

Dodajemy: ocet, cukier, sól, pieprz, mieszamy.

4

Mieszając, stopniowo wlewamy olej.

5

Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy wszystko razem (gdyby sos był zbyt gesty, dodajemy trochę oleju). Podajemy do zimnych mięs.
 


Komentarze