Ser feta pieczony z ziołami i pomidorem

Ser feta pieczony z ziołami i pomidorem

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​250 g sera feta
    • 3 pomidory
    • 20 g czarnych oliwek
    • 10 ml oliwy
    • 1 gałązka tymianku
    • świeża bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pomidory umyj i obierz ze skórki. Obrane pomidory pokrój w plastry. Ser feta wyjmij z zalewy i pokrój w grube plastry. W naczyniu do zapiekania ułóż na przemian ser i pomidory. Polej oliwą, posyp oliwkami czarnymi oraz tymiankiem. Przypraw czarnym pieprzem. Nie sól – ser feta jest dosyć słony w smaku. Wstaw do zapieczenia do piekarnika rozgrzanego do temp. 180° (z funkcją grill) na ok. 15 minut. Ser powinien być zrumieniony. Gotowe danie dekoruj świeżą, aromatyczną bazylią.


Komentarze