Serbska wieprzowina z ryżem na ostro

Serbska wieprzowina z ryżem na ostro

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Trudny

Składniki

    • mięso wieprzowe na gulasz 500 g
    • ryż 200 g
    • rosołek 1/2 l
    • pomidory 400 g
    • smalec 1 łyżka
    • sól
    • czosnek 2 ząbki
    • cebula 2 sztuki
    • papryka 2 sztuki
    • ostra papryka w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyć i pokroić na małe kawałki, smażyć na smalcu. Dodać sól, posiekany czosnek i cebulę. Lekko podsmażyć, następnie przełożyć do garnka rzymskiego. Do mięsa dodać pokrojone w plasterki papryki, posypać ryżem i polać rosołkiem. Obrane pomidory pokroić w plasterki, upudrować papryką i dodać do pozostałych składników, lekko zamieszać. Naczynie przykryć. Potrawa powinna być bardzo ostra.


Komentarze