Sernik gotowany

Sernik gotowany

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,1 kg twarogu białego, najlepiej mielony
    • 5 jaj
    • 1 kostka margaryny
    • 1,5 szklanki cukru
    • 1 torebka cukru waniliowego
    • 2 paczki budyniu waniliowego
    • puszka masy krówkowej
    • 1,5 szklanki mleka
    • biszkopty lub spód biszkoptowy lub herbatniki
    • orzeszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Margarynę roztopić w garnku. Jaja, cukier waniliowy, cukier biały wymieszać w misce, dodając twaróg. Połączyć margarynę z masą twarogową, mieszać i podgrzewać aż uzyskamy gładką masę.

Budynie połączyć z mlekiem i dodać do garnka z masą – mieszać do zagotowania, gotować 5 minut na małym ogniu.

Tortownicę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami lub spodem biszkoptowym. Wlać masę twarogowo-budyniową do tortownicy. Ostudzić, następnie włożyć do lodówki. Gdy masa stężeje, rozgrzać masę krówkową i wylać na sernik, można dodać orzechy laskowe, włoskie lub migdały.


Komentarze