Sernik na zimno

Sernik na zimno

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 serki homogenizowane
    • 1 szklanka cukru pudru
    • 1 cukier waniliowy
    • 1 żelatyna 50 g
    • 2 galaretki pomarańczowe
    • 1 galaretka truskawkowa
    • 1 puszka brzoskwiń
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej). Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny. Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia. 2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia.
Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji. Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce.

Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. Dodać cukier puder i cukier waniliowy – wymieszać. Dodać wystudzoną, ale niestężoną żelatynę – wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać.
Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.


Komentarze