Sernik na zimno z borówkami

Sernik na zimno z borówkami

  • 01:00
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g serka homogenizowanego waniliowego
    • 3 łyżki żelatyny
    • 4 łyżki cukru pudru
    • 2 malinowe galaretki
    • 1 galaretka cytrynowa
    • ok. 100 g borówek
    • 2 op. biszkoptów
    • bita śmietana
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Galaretkę malinową rozpuść w połowie wody podanej na opakowaniu, lekko wystudź. Galaretkę cytrynową rozpuść w drugim naczyniu w ok. 1 szklance wody. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki ciepłej wody. Serek waniliowy zmiksuj mikserem wraz z żelatyną. Biszkopty pokrusz drobno i zmiksuj mikserem wraz z 1/2 szklanki ciepłej galaretki cytrynowej.

Na dnie tortownicy ułóż zmiksowane z galaretką biszkopty. Odczekaj chwilkę, aby masa przestygła i zaczęła tężeć. Masę z serka wylej na wierzch biszkoptu. Do malinowej galaretki wrzuć umyte borówki i gdy zacznie tężeć, nałóż ją na wierzch masy serowej. Sernik wstaw do lodówki na ok. 2 godz. do stężenia. Po wyjęciu, wykrawaj formami małe torciki. Podawaj z bitą śmietaną.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze