Sernik z kulkami

Sernik z kulkami

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto:

    • 25 dag mąki
    • 10 dag margaryny
    • 10 dag cukru
    • 1 jajko
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • 1 łyżeczka proszku do pieczeni

    Masa serowa:

    • 1 kg białego sera twarogowego
    • 30 dag cukru
    • 125 g margaryny
    • 6 jajek
    • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

    Masa orzechowa:

    • 30 dag orzechów włoskich -
    • 1 szklanka gęstej śmietany -
    • 3 łyżki cukru

    Dodatkowo:

    • 1 dżem wiśniowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj kulki: orzechy zmiel, wymieszaj ze śmietaną i cukrem, formuj malutkie kuleczki. Przed ułożeniem schłodź. Zagnieć kruche ciasto, schłodź i wyklej nim dno formy, posmaruj dżemem. Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj ser, budyń i na końcu pianę z białek. Wylej połowę sera na ciasto i poukładaj na nim kulki orzechowe, przykryj resztą sera. Piecz 60 min w temp. 180 st.


Komentarze