Sernik z malinami i musem rabarbarowym

Sernik z malinami i musem rabarbarowym

  • 01:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
    • 2 op. biszkoptów z czekoladą
    • 2 galaretki o smaku agrestowym
    • 2 galaretki o smaku malinowym
    • 250 g malin
    • 150 g drobnego cukru
    • 1/3 szkl. cukru, np. trzcinowego
    • 100 g roztopionego masła
    • 300 g rabarbaru
    • 50 g wody

    Dodatkowo:

    • owoce sezonowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Przygotuj dwie galaretki agrestowe w 1/2 l wody. Pozostaw do przestudzenia. To samo zrób z galaretkami malinowymi. Ciastka zmiksuj lub rozgnieć wałkiem.

2

Przesyp ciastka do miski i dodaj roztopione masło. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przełóż do foremki. Uklep ją, a następnie włóż do lodówki na min. 1 godzinę, do stwardnienia. 

3

Przełóż 3/4 sera do miski. Dodaj drobny cukier i dokładanie wymieszaj.

4

Dodaj chłodną agrestową galaretkę. Całość wymieszaj.

5

Przelej do foremki ser z galaretką agrestową. Do pozostałego sera dodaj galaretkę malinową oraz maliny. Całość wymieszaj i wylej do formy. Foremkę wstaw, najlepiej na noc, do lodówki.

6

Rabarbar pokrój w kostkę. Przełóż do garnka. Dodaj wodę (50 g) oraz cukier. Gotuj, często mieszając, do uzyskania musu.

7

Gotowy sernik podawaj z musem rabarbarowym oraz owocami sezonowymi.