Serowa kula z rozmarynem i granatem

Serowa kula z rozmarynem i granatem

  • 00:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g serka Philadelphia
    • 100 g sera cheddar
    • sól
    • pieprz
    • 1 gałązka rozmarynu
    • 1 granat
    • krakersy do podania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Banalnie prosta w przygotowaniu, a jakże efektownie wygląda! Otoczka z owocu granatu pięknie się błyszczy i mieni, co dodatkowo wprowadza nieco świątecznego nastroju. W końcu kto powiedział, że błyskotki mogą być tylko na choince, a nie na stole? ;)

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cheddar trzemy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z serkiem Philadelphia. Dodajemy posiekane igły rozmarynu oraz sól i pieprz do smaku. Z powstałej masy formujemy kulę.

Owoc granatu obieramy i przekładamy do głębokiego talerza. Serową kulę obtaczamy ostrożnie w granacie, tak, by owoc dokładnie ją oblepił.

Podajemy z krakersami.


Komentarze