Serowe muszki

Serowe muszki

  • 00:35
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g sera topionego
    • 100 g orzechów włoskich
    • 25 g masła

    do ozdoby:

    • szczypiorek, pietruszka i rzodkiewka
    • słodka papryka w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Orzechy wrzuć na sucha patelnię. Praż przez ok 5 min na średnim ogniu cały czas mieszając. Uprażone orzechy wystudź. Wystudzone orzechy zmiksuj w malakserze lub drobno posiekaj. Do serka topionego wrzuć rozdrobnione orzechy, masło i utrzyj. Gotową masę wstaw na dziesięć minut do lodówki.

Na płaskim talerzu rozsyp paprykę. Wyciągnij masę z lodówki. Łyżeczką nabierz porcję masy i  nadaj jej owalny kształt. Obtocz ukształtowaną porcję masy w słodkiej papryce. Czynność powtarzaj do wykorzystania całej masy. Z listków pietruszki zrób muszkom skrzydła, ze szczypiorku nosy, z pokrojonej w kostkę rzodkiewki oczy.


Komentarze