Shakshuka z jajkiem i warzywami

Shakshuka z jajkiem i warzywami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 większe pomidory (ok. 400 g)
    • 1/2 cukinii
    • 1/2 papryki
    • 4 jajka
    • sól
    • pieprz
    • kmin rzymski (opcjonalnie)
    • 1 łyżka oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pomidory pokrój w większą kostkę.

2

Cukinię pokrój w kostkę.

3

Paprykę pokrój w kostkę.

4

Na dwóch mniejszych patelniach (na każdej patelni przygotujesz jedną porcję dania) lub jednej większej rozgrzej 1 łyżkę oleju. Przełóż paprykę i chwilkę smaż.

5

Dodaj cukinię i całość smaż 2–3 minuty.

6

Na patelnię przełóż pomidory i mieszając, smaż ok. 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i kminem.

7

Wbij na patelnię jajka i zmniejsz ogień. Dopraw jajka solą i pieprzem.

8

Podawaj od razu po przyrządzeniu z porcją np. sałaty lub ziołami.


Komentarze