Skoki z królika duszone w słodkiej śmietanie z nutą rozmarynu

Skoki z królika duszone w słodkiej śmietanie z nutą rozmarynu

  • 01:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 skoki z królika
    • 750 ml słodkiej, gęstej śmietany 30 lub 36%
    • przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Skoki z królika dokładnie umyj, włóż do naczynia żaroodpornego, natrzyj przyprawami, dodaj śmietanę i odstaw do chłodnego miejsca na około 12 godz.

Po upływie określonego czasu naczynie wraz z królikiem wstaw do piekarnika. Piecz ok. 1 godz. 30 min w temperaturze 175°. Podawać z wytworzonym podczas pieczenia śmietanowym sosem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze