Skrzydełka słodko-pikantne

Skrzydełka słodko-pikantne

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg skrzydełek kurczaka
    • 4 łyżki płynnego miodu
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka chilli w proszku
    • 2 łyżeczki słodkiej papryki
    • pół łyżeczki majeranku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Miód podgrzej w garnku, zmieszaj z sosem sojowym, chilli, majerankiem i słodką papryką. Skrzydełka obtocz w marynacie, wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem na 170 stopni. Skrzydełka wyłóż na blachę i piecz aż do zrumienienia (ok. 30 minut).


Komentarze