Śledź pod pierzynką

Śledź pod pierzynką

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg śledzi marynowanych
    • 4 większe ziemniaki
    • 0,3 kg marchewki
    • 4 jajka
    • średni majonez
    • 2 cebulki
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wymoczyć śledzie, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ziemniaki ugotować w mundurkach, marchew wyszorować i ugotować, jajka ugotować na twardo.

Na dno miski lub półmiska wysypać cebulę pokrojoną w kostkę, lekko posolić i posypać pieprzem. Następnie położyć pokrojone śledzie i cienko posmarować majonezem. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach obrane ze skórki ziemniaki i posmarować cienko majonezem. Następnie zetrzeć na tarce ugotowaną marchew i położyć jako kolejną warstwę, posmarować cienko majonezem i posypać startym na tarce jajkiem, doprawić lekko pieprzem i solą.
Taką samą wersję można wykonać na śledziach matiasach. Smacznego!


Komentarze